A blogról


Mi a scrapbooking?

2007-ben rátaláltam a scrapbookingra. Ezt magyarul nem lehet értelmezni szabad fordításban, legalábbis nagyon nem szép dolog sülne ki belőle, mint pl.: fecni könyv, szemét könyv, darabka könyv, esetleg ezek mind egyben. Hívjuk inkább kreatív albumkészítésnek. Ebben a művészeti ágban az egyszerű hétköznapi fotókból is kézzel fogható emléket készítünk az adott élettöredékről. Igen mindezt fotón látjuk, de 20 év múlva ez a kép a scrapbook-os törődés híján megkopik. Nem csupán fizikai mivoltában, hanem főleg a szellemi része, az ÉRZÉS, amit akkor ott, tapasztaltunk. A scrapbooking megőrzi ezt. Mit mondott akkor a párom? Mi volt az alaptörténet, amin akkorát nevettünk, hogy fotó lett belőle? Pont a háttértörténet dokumentálása a lényeg. A díszítéssel pedig a hangulatot erősítjük. Akkor tudok igazán jót alkotni, ha velem van az érzés, amit a fotó jelent számomra. Érzem a fényeket, színeket, hangokat, illatokat esetleg ízeket, amik áthatják az emléket. 


A különféle közösségi portálokon Veka ill. Vera néven találtok meg. 

Eddig történt....

Nagyon hamar elragadott az íze, mert 2009-ben a YABO (scrapbook alapanyagokat gyártó cég) designere és kreatív gondolkodó társa lettem. Még ez idő alatt a SCRAP.HU első magyar scrapbook portál szerkesztője. Később egy magyar tehetséges tervező Sabee' s Creative World  (SCW) kreatív csapatába jelentkeztem, és felvett. Így a digitális scrapbook is előtérbe került. Sokáig csak neki alkottam, de ma már újra egy nagyon színvonalas hagyományos technikát promotáló kreatív csapatban is vagyok, ami nem más mint a SCRAPFELLOW.  A csapat stílusa és gondolkodása olyan szinten egybevág az enyémmel, hogy álmodni sem tudnék jobbat. ;)

PUBLIKÁCIÓK, ELISMERÉSEK:


- Praktika magazin megjelenés 2011. május.


- Scrap.hu hónap oldala verseny, 2011. október. A legendás magyar portál, ami már nem üzemel.
- Two Peas in a Bucket, Featured Project díj 2011. Egyik legnagyobb amcsi portál volt, de már bezárta kapuit. 
- 2014. december Nők Lapja. Karácsonyi készülődésre inspiráltam négy oldalon ezzel az albummal Papp Diána írónő/vezető szerkesztő felkérésére.